Onsdag den 5. februar.

Kaffe og hygge i Aktivitets- og Frivilligcenter, Solrød Center 85

kl. 14 -16:00

Pris kr.: 20,-

 ------------------------------0------------------------------

Torsdag den 20. februar 2020.

Vi besøger Køge kirke, hvor Henning Krejberg fra Køge Menighedsråd viser os Kirken. Rundvisningen varer ca. 1 time. Vi kommer ikke op i tårnet da trappen er meget smal.  

Sankt Nicolai Kirke i Køge (der også betegnes Køge Kirke) er viet til de søfarendes skytshelgen Sankt Nikolaus. Kirken er, som så mange andre kirker, bygget af flere omgange. Kirken ligger lidt nord for byens torv med vestgavlen mod Kirkestræde og østgavlen mod Nørregade.

Straks ved byens erhvervelse af købstadsrettigheder gik byen borgere i gang med at opføre en kirke, der nu er næsten helt forsvundet. Murrester mellem den nuværende kirkes tårn og skib, der dateres til 1250-1300, stammer formentlig fra denne første kirke. Af fundamentrester ses at den har været 7 m bred, 17 m lang og med et kor på mindst 8 m.

Allerede i 1300-tallet begynder man at udvide kirken. Det kvadratiske tårns første del med samme bredde som den oprindelige kirke, menes opført i 1324. Tårnet opførtes med 4 stokværk (etager), idet det 5. stokværk (det nuværende klokketstokværk) blev bygget til omkring 1450, hvorved tårnet nåede højde på 43 m. Østsiden af tårnet øverste stokværk er forsynet med en muret karnap, der har fungeret som fyrlygte.

Omkring år 1400 begyndte man på en ny udvidelse af kirken som i løbet af begyndelsen af dette århundrede stort set fik det udseende den har i dag. Man byggede først det nye kor ud mod Nørregade og rev derefter den gamle kirke ned og byggede den nye treskibede kirke frem til tårnet. Ved udvidelsen øgedes kirkens areal fra 175 kvadratmeter til ca. 1400 kvadratmeter.

Når vi har set kirken går vi til Rib House Havnen 27 og spiser en lækker bøf med en øl eller vand.

Til slut får vi en rigtig god kop kaffe.

Transport: Vi tager S-toget til Køge station. Husk rejsekortet.

Afgang: Vi mødes kl. 10:15 ved DSB kiosken.

Pris kr.: 165,-

Tilmelding & betaling SENEST 5. februar 2020.

Indbetaling sker på konto: reg. nr.: 2360 konto nr.: 0728195290

Eller ved mødet på Aktivitetscentret den 5. februar.